- -
UPV
 

L'alumnat més brillant de la UPV

La Universitat Politècnica de València concedeix 578 premis als millors expedients i notes d'accés més altes dels dos últims cursos

[ 14/11/2021 ]

El Paranimf de la Universitat Politècnica de València tornava a omplir-se el passat 5 de novembre per a reconèixer l'alumnat més brillant de la institució dos anys després. L'última vegada que ho va fer va ser al desembre del 2019; a penes tres mesos més tard, esclatava la pandèmia i arrasava tot el que tenia al davant l'anomenada “normalitat”. Per això, enguany va ser doble i la UPV va lliurar els premis corresponents als dos últims cursos.

En total, la Universitat Politècnica de València ha reconegut, entre totes dues convocatòries, 578 estudiants, exemple d'esforç, constància i passió pels estudis; a l’esquena porten moltes hores de treball dins i fora de les aules, de lliuraments i de múltiples experiències. I fruit de tot això: l'excel·lència.

Andrea i Joaquín, dos exemples extraordinaris

Un clar exemple és Andrea Oliver Marín, titulada en Ciències Ambientals al campus de Gandia. Any rere any, ha sigut distingida pels seus resultats: va rebre el premi a la millor nota d'accés a la UPV quan va començar els estudis i en cada curs, el guardó al millor expedient. I, com a colofó, enguany va recollir el premi extraordinari de 2020.

“Per a mi suposa el reconeixement a l'esforç, a totes les hores dedicades a estudiar, a estar pendent de les classes, els lliuraments i, sobretot, a donar el millor de mi mateixa a cada moment. En el dia a dia, és difícil portar un nivell alt d'estudis perquè requereix sacrifici i constància, per la qual cosa, que et reconeguen que els has fet bé et dona ànims per a seguir”, destaca Andrea.

Del seu pas per la UPV, destaca el tracte que té tant el professorat com el personal de la universitat cap a l'alumnat: “sempre s'escolta això de ‘en la universitat eres un número’ i a la UPV no em vaig sentir així en cap moment”. I assegura que és difícil seleccionar algun moment del seu pas pel campus de Gandia, “perquè durant els quatre anys de carrera en vius molts. Però si haguera de quedar-me amb algun, seria amb totes les eixides de camp i les pràctiques de laboratori que té el meu grau”. Mirant cap al futur, Andrea assegura que li agradaria poder continuar investigant en l'àrea de medi ambient. “La UPV em va donar la base necessària per a això. Espere poder dedicar-m’hi, que és el que sempre m'ha apassionat, i poder millorar la situació actual amb el meu treball”, conclou Andrea Oliver.

La mateixa trajectòria d'èxits porta a l’esquena Joaquín Pons Gutiérrez-Ravé. Des que va començar el Grau d’Enginyeria Civil a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports, i fins que va acabar els estudis, tots els anys ha sigut distingit, i el divendres 5 també va rebre el premi extraordinari, en aquest cas corresponent a l'any 2019.

“El que més destacaria del meu pas per la UPV són les capacitats d'anàlisi quantitativa i resolució de problemes que vaig adquirir al llarg dels meus estudis. Es tracta d'habilitats fonamentals en el món laboral actual i futur degut a l'auge de la digitalització, que ha accelerat a causa de la pandèmia”, destaca Joaquín, per a qui actes com el del lliurament de premis que cada any organitza la UPV tenen un gran valor, “perquè demostra el seu compromís per a reconèixer i fomentar la dedicació i constància en els seus estudiants. Rebre aquest guardó suposa per a mi un gran orgull i satisfacció, ja que es tracta d'un reconeixement a l'esforç i la passió que vaig dedicar a la meua etapa en la universitat. Al seu torn, suposa una responsabilitat i una motivació per a continuar la cerca de l'excel·lència en el meu desenvolupament personal i professional”.

Reconeixement a l'esforç en un any marcat per la pandèmia

Excel·lents també són Pedro Luis Alonso i Carmen Linares. El primer, estudiant del Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural, va rebre un dels premis a les millors notes d'accés, un guardó del qual se sent molt orgullós i que, assegura, “és un bon reconeixement a l'esforç que vam haver de fer en un any marcat acadèmicament per la pandèmia. Tampoc vull donar-hi molta importància –prossegueix- perquè hi ha gent sense cap reconeixement que s'ha esforçat el mateix o més que jo, però l'orgull que sent la meua família i principalment la meua àvia em fa sentir-me molt bé i agraït”, apunta Pedro. De cara al futur, assegura que li agradaria acabar la carrera en quatre anys i amb el nivell acadèmic que l'ha començada, així com gaudir de les oportunitats d'intercanvi que dona la UPV, com els programes Erasmus, SICUE o PROMOE. “I també de la vida universitària d'una ciutat com València, perquè no cal passar-se quatre anys afeixugat pels estudis tampoc”, afig.

Mentrestant, Carmen Linares, graduada en Biotecnologia, assegura també que el premi al millor expedient té per a ella més valor perquè “com ve una mica tard pel tema de la pandèmia, és una forma que es recorden de tu”. Del seu pas pel campus, recorda amb especial afecte el moment de la graduació, “amb aquella sensació que ho has aconseguit”, i de cara al futur, la seua pròxima meta és traure el doctorat. “Estudiar ací m'ha permès veure molts camps, moltes opcions per al meu futur, que passa de moment per la investigació. I la clau, de nou, serà l'esforç, la constància, la passió i aprofitar també la vida universitària. La combinació de totes crec que és fonamental per a aprendre, gaudir dels estudis i tenir el millor rendiment possible”, conclou Carmen, qui a més ja va ser guardonada quan estava en segon curs del grau.

Aquests premis es van instaurar el curs 2007-2008, amb el reconeixement a l’estudiantat amb les millors notes d'accés a la universitat, i des de llavors, cada any, s'han anat sumant els cursos successius, per a distingir amb aquests l'alumnat amb els millors expedients acadèmics del curs.

Notícies destacades


Projectes REMDE i DEBIO Projectes REMDE i DEBIO
La UPV demostra la usabilitat dels humans virtuals en el seu camí cap al reconeixement automàtic de símptomes depressius
"L'exili del 39 en el còmic. Vinyetes a la frontera" "L'exili del 39 en el còmic. Vinyetes a la frontera"
Obres gràfiques de creadors com Paco Roca, Manel Granell, Jordi Peidro o Ana Penyas, es converteixen en poderoses eines per a la transmissió de silenciades històries d'exili
La UPV desenvolupa un geoportal per a la prevenció de violència de gènere en els espais públics urbans La UPV desenvolupa un geoportal per a la prevenció de violència de gènere en els espais públics urbans
Segons l'ONU, l'assetjament sexual en els espais públics és un problema quotidià al qual s'enfronten dones i xiquetes en tots els països del món
Nova edició del CHALLENGE STEAM en la UPV Nova edició del CHALLENGE STEAM en la UPV
La iniciativa pretén acostar a l'alumnat infantil i juvenil a l'apassionant món de la programació, la robòtica, la impressió 3D, etc.
Un any de rècord Un any de rècord
La UPV va ingressar 116 milions d'euros en 2023 gràcies a la seua activitat en I+D+I, la xifra més alta de la seua història
El Santuario i Torrecilla El Santuario i Torrecilla
La UPV porta l'electricitat a dos llogarets d'Hondures construint plantes solars fotovoltaiques i capacitant a la població local



EMAS upv