- -
UPV
 

Fins al 8 de novembre

Impressores 3D, flors-robot, organismes marins, fòssils... en la Setmana de la Ciència del campus de Gandia

[ 04/11/2019 ]

El campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València organitza, juntament amb el CEIC Alfons el Vell i la Universitat de València, tota mena d'activitats per a celebrar la Setmana de la Ciència. El programa inclou fins al 8 de novembre conferències a la Casa de Cultura de Gandia obertes a tots els públics, així com tallers, xarrades i exposicions dirigides especialment a estudiants de col·legis i instituts.


Impressores 3D, flors-robot, organismes marins, fòssils...


Estudiants del Grau en Ciències Ambientals del campus de Gandia impartiran tallers de sensibilització ambiental. També s'oferiran activitats d'impressió 3D, una tecnologia que permet la creació d'objectes tridimensionals a través de la superposició de capes de materials.


En el taller "Existeixen els esperits?", es duran a terme experiments amb diferents freqüències de so, i es visitaran les cambres acústiques del campus. I en "Inspecció ultrasònica de materials", els alumnes aprendran sobre les característiques físiques dels ultrasons i les seues múltiples aplicacions: en medicina, en indústria...


També s'ha previst una activitat sobre les arts de pesca tradicional, on es podran observar i palpar organismes marins i peixos de la costa de Gandia. En el taller sobre flors interactives, els estudiants aprendran a programar i construir flors-robot que interactuen amb l'entorn.


En el laboratori de fractals, els alumnes descobriran algunes aplicacions més curioses de les matemàtiques. I en l'espectacle "Ciència o màgia", comprovaran que l'aritmètica també és útil per a fer màgia, amb l'única ajuda d'una baralla de cartes.


A més, hi haurà un taller de geologia per a explorar què és i com fer un fòssil; un laboratori d'arqueologia, per a aprendre a pintar com es feia en la prehistòria i el taller StatWars per a acostar la ciència de dades als estudiants de secundària.


Conferències totes les vesprades a les 19.30 h


De dilluns a divendres, la Casa de Cultura de Gandia acollirà una conferència científica a les 19.30 h. D'entre totes aquestes, destaca "L'impacte de la contaminació acústica en les nostres vides. Podem atenuar-ho?", impartida per Ana Delgado Portela, que tindrà lloc el dijous 7 de novembre. Delgado és experta en acústica arquitectònica i mediambiental i ha representat el govern d'Espanya en multitud de fòrums internacionals.


Aprofitant la visita de Delgado, el campus de Gandia posarà el seu nom a les cambres acústiques, en una iniciativa que va arrancar en el curs 2018-2019 i amb la qual es pretén donar visibilitat a les dones en la ciència.


Finalment, el campus acollirà conferències sobre el fem en la natura, els objectius de desenvolupament sostenible i la situació a l'Índia.


Amb el suport de l'Ajuntament de Gandia, les càtedres UPV i més


La Setmana de la Ciència de Gandia compta amb el patrocini de la càtedra Gandia Turisme Intel·ligent, la càtedra IVIO, la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia i el suport de la càtedra d'Innovació del Campus i la Unitat de Cultura Científica de la Universitat de València, entre d?altres.


Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv