- -
UPV
 

@cienciaUPV, en Instagram

@cienciaUPV, en Instagram

La UPV llança un nou canal específic per a mostrar l'activitat científica desenvolupada en la institució

[ 24/05/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha creat @cienciaUPV, el nou canal a través del qual té com a objectiu divulgar l'activitat científica desenvolupada en la institució per part de la comunitat docent i investigadora, compartint els beneficis d'aquest intens treball per a la societat i mostrant, al mateix temps, com és el treball que dia a dia duen a terme les persones que desenvolupen la seua labor a la UPV.

Cada setmana, un investigador o investigadora de la UPV gestionarà el perfil de manera autònoma

Com a principal novetat d'aquest compte, durant els seus primers mesos de vida, el perfil estarà gestionat per diferents investigadors. D'aquesta manera, cada setmana, una persona diferent -sempre lligada a l'activitat científica a la UPV- prendrà les regnes del perfil i podrà publicar aquelles imatges i textos que vulga. Sempre amb llibertat editorial per a la persona autora i propietària del compte durant aquests dies, que tractarà de conferir aquest enfocament personal i únic al perfil.


D'aquesta manera, el personal docent i investigador (PDI) de la UPV mostrarà com és el seu dia a dia, els seus temes i línies de recerca, els resultats obtinguts... sempre amb una perspectiva que permeta a la ciutadania acostar-se i aproximar-se per a conèixer la importància i necessitat per a la societat de la recerca en la universitat pública. Per descomptat, i com no podria ser d'una altra manera en un mitjà social, també tindran cabuda les reflexions, les experiències i qualsevol publicació de tall més personal.


Segueix-nos!


Després d'aquests primers mesos, el compte continuarà com el canal específic de la UPV per a la difusió de notícies i continguts relacionats amb la ciència i la recerca, per la qual cosa convidem a tota la comunitat universitària a seguir el perfil, interaccionar en el compte i, sobretot, enviar continguts interessants perquè puguen ser difosos i compartits amb el major nombre possible de persones.


Per què Instagram?


El creixement exponencial de la plataforma Instagram a tot el món, amb més de 800 milions de persones usuàries actives cada mes actualment, invita a diversificar la presència de la nostra institució en aquest mitjà social per a intentar connectar amb grups d'interès més específics o poder incrementar el nombre de continguts compartits.


Miguel Rebollo i Margarita Cabrera, pioners


Aquesta setmana inicial, Miguel Rebollo és el primer convidat a participar com a propietari del compte @cienciaUPV. Miguel és professor i investigador a la UPV i pertany al Departament de Sistemes Informàtics i Computació (DSIC). Així mateix, és doctor en intel·ligència artificial i li interessen tant els sistemes complexos i les metodologies actives com, en general, la tecnologia per a millorar l'aprenentatge. Imparteix docència en graus i màsters de la Facultat d'Administració i Direcció d'Empreses (FADE-UPV) i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica (ETSINF-UPV).


La segona protagonista d'aquesta nova iniciativa és Margarita Cabrera, especialista en mitjans socials. Marga és directora del Màster Universitari en Continguts i Aspectes Legals en la Societat de la Informació (CALSI-UPV), professora del Grau en Comunicació Audiovisual de la UPV i codirectora del Congrés de Xarxes Socials Comunica2, que té lloc amb caràcter anual al campus de Gandia de la UPV.


FECYT i altres activitats


@cienciaUPV és una activitat finançada per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat. S'emmarca dins del programa d'activitats del projecte ConsCiencia't: UCC+i Universitat Politènica de València, que durà a terme l'Àrea de Comunicació de la UPV, a través de la seua Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i), fins al març del 2019.


El projecte inclou un gran nombre d'activitats de comunicació i divulgació científica, com el taller Cuinant amb ciència el futur, que tindrà lloc aquest divendres 25 de maig; el programa El Laboratorio del 'running', que s'emet totes les setmanes en UPVRàdio; la sèrie Mujeres científicas, que arrancarà el pròxim mes de juny, o els tallers Amb ciència química, que es duran a terme durant el pròxim curs acadèmic.


Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv